MultiMill Boot en Jachthaven beveiliging

 

MultiMill MultiMill in het Nieuws Track & Trace Elektronische beveiliging Jachhavenbeveiliging SAMM watersportbeveiliging MultiMill contact

 MultiMill in het Nieuws

Persbericht Ecolution 21-10-2011

Hoe een calamiteit mensen bij elkaar kan brengen.

Nadat het zeiljacht Ecolution van eigenaar Wubbo Ockels eind vorig jaar tot zinken was gebracht, werd Multimill international bv te Nieuwendijk door verzekeraar Interpolis uitgenodigd voor een oriŽnterend gesprek. Multimill is specialist op het gebied van beveiliging van jachten en jachthavens en omdat de beveiliging van een zeiljacht een uitdaging op zich is en omdat conventionele bewakingsapertuur de lading niet dekt vragen Innovatieve oplossingen om innovatieve producten.

De huidige methoden ten aanzien van beveiliging zijn reactief van aard. Respons vindt immer plaats nadat het kwaad al is geschied. Wanneer hulpdiensten arriveren is de inbraak al gepleegd, zijn de daders gevlogen en is de schade reeds aangericht (denk hierbij ook aan brandstichting!). Daarnaast worden bij de huidige aanpak en werkwijze vele nodeloze alarmen gecreŽerd, waardoor waarschuwadressen, opvolgingsdiensten en politie onnodig worden ingeschakeld. Op een eventueel aanwezig CCTV-systeem valt met een beetje geluk te zien hoe de - vrijwel onherkenbare - dader(s) er met de buit vandoor gaan en/of bezig zijn de boel te vernielen. Oftewel: de inzet van traditionele beveiligingstechnieken lost niets op en betekent veel verspilling van geld en tijd!

MultiMill werkte in dit project samen met NAVMATE Marine Innovations, deze heeft hiervoor een alarm/detectiesysteem ontwikkeld dat zeer geschikt is om aan boord van schepen en met name zeiljachten te plaatsen. Het systeem is in staat om reeds aanwezige, bewegende zaken, uit te sluiten en enkel zaken die niet aanwezig behoren te zijn te detecteren. Zo is het mogelijk om mensen aan dek te laten zijn zonder dat er alarm optreedt terwijl het aan boord komen direct een alarm genereert. Een uitbreiding tot man overboord systeem behoort hierdoor tot de mogelijkheden!

Dit nieuwe systeem maakt het mogelijk om ergens voor anker te liggen en bewaakt te zijn tegen het naderen/aan boord komen van ongewenste personen. In een haven daarentegen kan het systeem juist toestaan dat iemand over een steiger langs het schip loopt, en de railing aanraakt zonder dat er alarm volgt maar dat aan boord stappen wel weer een alarm genereert.

Het systeem kan worden uitgebreid met het MMS systeem wat door Multimill exclusief op de markt wordt gebracht.