MultiMill Boot en Jachthaven beveiliging

 

MultiMill MultiMill in het Nieuws Track & Trace Elektronische beveiliging Jachhavenbeveiliging SAMM watersportbeveiliging MultiMill contact

 


SAMM Jachthavenbeveiliging

SAMM

SAMM is een integraal, gebruiksvriendelijk concept voor alle veiligheids- en managementaspecten in een jachthaven. U bepaalt de mate van beveiliging van uw haven, parkeerterrein, toegang, winterstallingen en de individuele boten. In één oogopslag kunt u uw haven overzien. Bij eventuele ongeregeldheden of calamiteiten wordt u gealarmeerd via uw GSM of wordt de alarmmelding doorgezet naar de havenmeester en/of alarmcentrale.

In grote lijnen levert SAMM twee essentiële beveiligingsonderdelen op het havengebied. Het begint met terreinbeveiliging: SAMM zorgt ervoor dat uw toegangscontrole systeem communiceert met uw camerabewaking. Goede beveiliging heeft veel te maken met organisatie: bijvoorbeeld dat u bepaalt wie u toegang verleent. Ook als dit via het water is. Door sensoren in combinatie met een sensor tag aan de haveningang aan de waterzijde te installeren, wordt gedetecteerd wie er de haven binnenvaart of verlaat, én op welk tijdstip. Alle signalen die naar SAMM worden gestuurd zijn direct zichtbaar op het beeldscherm eventueel gecombineerd met camera beelden. Tegelijkertijd stuurt SAMM, desgewenst, een SMS naar het mobieltje van de havenmeester. Op deze manier bent u "real time" op de hoogte van alle calamiteiten bij u op de haven.

Ook een combinatie met een Track&Trace systeem is mogelijk: na diefstal van een boot wordt een SMS-bericht verstuurt waarmee de boot via internet weer op te sporen is door de booteigenaar of een PAC-meldkamer. SAMM is standaard voorbereid op de onderlinge communicatie van havenmeesters en sluizen, kan worden uitgerust met een inbraak, brand-, water- en gasmelder en is koppelbaar met Sep- of Jachthavenbetaalkaart.

SAMM beveiliging bij Marina Cape Helius

Ook Marina Cape Helius heeft SAMM aangeschaft om uw schip in de jachthaven te beveiligen. Volgens laatste publicaties van o.a. het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit is het aantal vaartuigdiefstallen in 2007 met zo'n 32% t.o.v. 2006 gestegen. In totaal zijn er vorig jaar 862 vaartuigen gestolen. In de strijd tegen deze criminaliteit heeft Marina Cape Helius dan ook gekozen voor een beveiligingsnetwerk dat, naast toegangscontrole en terreinbewaking ook een vaartuigbeveiliging omvat.

Marina Cape Helius heeft voor dit systeem gekozen omdat;
• Wij geen toename van de criminaliteit wensen op onze havens en terreinen.
• Geregistreerde toegangscontrole essentieel is bij calamiteiten.
• De Verzekeraars ook steeds meer eisen stellen op het gebied van beveiliging van een schip.
• Dit systeem op een simpele en goedkope manier uw en onze eigendommen beveiligt.

Wat betekent dit voor U als ligplaatshouder van Marina Cape Helius?

1. Om toegang te krijgen tot het parkeerterrein, steigers, toiletgebouw en de wasserette heeft u de toegangspas nodig.
2. Voor de beveiliging van uw schip leent u een aanwezigheidstag.
3. Ieder schip in de haven wordt uitgerust met dit systeem en zodoende is de haven volledig beveiligd en zeker geen aantrekkelijk doelwit voor een kwaadwillende.

Wat is SAMM:

SAMM is een geavanceerd conceptmatig jachthaven beveiligingssysteem wat inmiddels op een aantal havens operationeel is.
SAMM levert op hoofdlijnen 3 essentiële beveiligingsonderdelen:
1. Terreinbeveiliging d.m.v. camera's en actief/passief bewegingsdetectoren
2. Toegangscontrole
3. Vaartuigbeveiliging op maat middels intelligente Tags

 

1. Aanwezigheid TagSAMM aanwezigheid tag

Deze is er in een aantal uitvoeringen:
• De basis uitvoering. Met deze Tag weet SAMM te allen tijde of uw boot in of buiten de haven is. Als uw vaartuig zonder uw toestemming de haven verlaat zal SAMM direct een alarm melding doorgeven aan U en/of de alarmcentrale. (art.nr.101) Ook verkrijgbaar met temperatuur sensor (101 T)
• Gelijk de basis uitvoering maar dan met bewegingsmelder. Ideaal voor mobiele objecten op het terrein zoals boottrailers.
• De magneet tag. Deze installeert u op deuren en luiken. Bij ongeoorloofd openen van bijvoorbeeld de toegangsdeur zal SAMM direct een alarm melding doorgeven aan U en de alarmcentrale.

2. Sensor TagSAMM sensor tag

Met de Sensor tag heeft u de mogelijkheid om nagenoeg elke soort van externe sensor aan te sluiten. Hiermee kunt u uw boot op een simpele manier beveiligen tegen o.a. bilge water, gas/brand en inbraak. De Sensor tag is verder vergelijkbaar met de Intelligente tag d.w.z. iedere Sensor tag zendt een unieke code uit en kan draadloos naar de specifieke wensen van de gebruiker worden geconfigureerd.

3. Wireless SealSAMM wireless seal

Deze tag wordt elektronische verbonden met de wal. Op deze manier kunt u ook uw BB motor en bijboot elektronisch vastleggen. Bij verbreking van de kabel zal er direct een alarm gegenereerd worden. Optimale beveiliging voor uw boot en dekequipement.

Hoe werkt het?

De havens zijn uitgerust met één of meerdere ontvangers, die draadloos in verbinding staat met een zender in het schip. Deze zender (een actieve RFID-tag) communiceert met de SAMM computer op de haven. In geval van alarm bij bijvoorbeeld inbraak of brand zendt de zender op het bewuste schip een signaal naar SAMM. Daarin word het opvolgpatroon ingesteld. Dit houdt in dat de individuele bootbezitter zelf aangeeft wat er moet gebeuren wanneer de tag op zijn schip een calamiteit registreert. Zo kan hij of zij persoonlijk op de hoogte gesteld worden bij een alarm, kunnen derden poolshoogte gaan nemen of kan dit door een alarmcentrale gebeuren. Het in- en uitschakelen van het systeem is, afhankelijk van de optie die wordt gekozen, te regelen via aan- en afmeldzuilen op de haven, via een sms-bericht of via een alarmcode paneel.

U kunt zelf de meest optimale beveiligingsoplossing samenstellen uit bovenvermelde producten. Wilt u meer weten of advies stuur dan een mail naar info@multimill.nl.

Wat zijn voor u de voordelen?

Uw schip is beveiligd. De verzekeringsmaatschappijen krijgen steeds meer te maken met claims op het gebied van criminaliteit en diefstal rond schepen. Hierdoor zijn al diverse soorten schepen verplicht om extra beveiligingsmaatregelen te treffen.

De Verzekeringsmaatschappijen, AVERO, UNIGARANT, EUROPEESCHE, SCHEPEN ONDERLINGE en KUIPER Verzekeringen verstrekken u nu al een aardige premiekorting wanneer u via uw tussenpersoon aangeeft dat u in een SAMM beveiligde haven ligt. Andere maatschappijen volgen snel. Vraag uw tussenpersoon naar de voorwaarden en mogelijkheden. Korting kan al snel oplopen tot zo'n 10% van uw huidige premie.

SAMM Avero

Referenties

Marina Cape Helius
Jachthaven de Merenburger
Jachthaven Flevo Marina
Jachthaven Hindeloopen
Marina Stavoren
Marina Stavoren Buiten
• Jachthaven Joure